مادرانه

خداوندا توفیق ده امانت در دستامان را به درستی تربیت کنیم

مادرانه

خداوندا توفیق ده امانت در دستامان را به درستی تربیت کنیم

بر آنیم تا تجربیات مان را برای تربیت فرزندان صالح به اشتراک بگذاریم
سعی میکنیم مستند صحبت کنیم
انشاالله که مورد رضای
حضرت حجت عج الله تعالی فرجه الشریف باشیم

به نقل از http://mahaclinic.ir/%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C/1144

‌‌برای کودکان این امر ضروری است که بدانند چه قوانینی در منزل وجود دارد، این در حالی است بیشتر خانواده ها، خودشان دقیقا نمی دانند چه قوانینی در منزل شان وجود دارد و یا مهم است و قوانینی که برای کودک می گذارند در لحظه است و بسته به احوالات خوشان در آن لحظه دارد، مثال: زمانی والدین خوشحال هستند بنابراین وقتی کودکشان موقع بازی بلند می خندد با خوشرویی به او نگاه می کنند، اما زمانی که ناراحت هستند با هر تکان کوچک کودک بهم ریخته و به او پرخاشگری می کنند. کودک در این هنگام به شدت دچار سردرگمی می شود و این رفتار تنها باعث حس گناه در کودک می شود.

ایجاد قوانین مهمترین مرحله در حل مشکلات رفتاری کودکان است. درادامه به برخی از مزایای این قوانین اشاره می کنیم:

۱. کودکان بطور طبیعی مدام رفتار های بزرگتر ها و خصوصا والدین را کنکاش می کنند تا دریابند رفتار های خوب و مورد پذیرش کدامند. داشتن لیستی از قوانین به آنها کمک می کند تا به راحتی و به وضوح این رفتارها را درک کنند.

۲.داشتن لیستی از قوانین در منزل به کودک کمک می کند، تا درک کند که چطور قوانین در محیط های مختلف متفاوت اند. مثال: سر و صدا در محیط زمین بازی امری قابل پذیرش است اما در کتابخانه خیر.

۳.از طرفی ممکن است کودک زمانهایی را در کنار مادربزرگ یا پرستار خود باشد، داشتن قوانین ثبت شده کمک می کند تا آنها نیز از قوانین با اهمیت از نظر والدین آشنا شده و دیگر ناخواسته بعضی قوانین را در نظرکودک کم اهمیت جلوه ندهند. مثال: مادربزرگ؛ تو هنوز کوچکی و لازم نیست اتاقت را مرتب کنی من این کار را برایت می کنم.

۴. گاهی وقت ها خود والدین در شرایطی خاص فراموش می کنند چه چیزی را از کودک خود انتظار داشته اند، این در حالی است که داشتن لیستی از قوانین از این امر جلوگیری می کند. مثال: وقتی با تلفن صحبت می کنند و کودک لباس هایش را روی زمین پرت می کند جهت جلوگیری از مشاجره به کودک چیزی نمی گویند تا خودشان بتوانند صحبتشان را ادامه دهند.

۵. نوشتن قوانین به کودک کمک می کند تا در هر شرایطی آنها را به یاد بیاورد و بدان ها عمل کند، مثلا اگر بخواهد دوستش را به خانه دعوت کند، می گوید خانه ما قانون دارد ما در خانه مان اجازه نداریم روی مبل بپریم، این مهم زمانی امکان پذیر است که قوانین کاملا مشخص باشد و کودک کاملا از آنها آگاه باشد  .

نحوه تنظیم قوانین

۱. لیست قوانین باید شامل ۱۰ مورد ( نه کمتر نه بیشتر) از مهمترین قوانین برای والدین باشد و با هماهنگی کامل والدین انجام شود .

۲.لیست را طوری تنظیم کنید که قوانین آن به راحتی به یاد بیایند.

۳. سعی کنید کلمات قوانین مثبت باشند. برای مثال بجای گفتن :« نباید لباس هایت را در کف اتاق پرت کنی» بگویید: « لباس هایت را داخل کمد قرار بده» یعنی تا حد امکان لیست شامل این باشد که: چکارهایی باید انجام دهی، نه چه کارهایی نباید انجام دهی.

۴. این مهم است که قوانین را در جایی نصب کنیم که رفت و آمد باشد، تا سبب شود همه افراد آن را به خوبی ببینند، مثلا روی در یخچال

۵. برای کودکان حتما سعی کنید هر قانون را با یک نقاشی کوچک هم توضیح دهید تا کودکانی که سواد ندارند بتوانند با تصویر قوانین ارتباط بگیرند و آنها را به یاد بیاورند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی